FAQ

  • Profesyonellik ve iş tecrübesi?

    İş tecrübesi bütün pozisyonlar için geçerli değildir, önemli olan istenilen şartlara uygunluğunuz, kriterleri karşılamanız.

  • Hangi dilleri bilmek gerekiyor?

    Herkes İngilizce bilmenin şart olduğunu zannediyor, hayır bu bütün pozisyonlar için geçerli değildir. Türkiye de bazı açık pozisyonlar için iyi derecede rusça biliyor olmanız yeterli olabilir.

    Bununla beraber pozisyona yerleşme şartlarını ve uygunluk kriterlerini sağlamanız gerekir. Dil yeterliliği aranan pozisyonları işin olduğu ülkenin anadilini bilmek oradaki iş hayatınızı kolaylaştıracağını ekstra dil bilginizin olması durumunda daha hızlı iş bulma veya daha iyi pozisyonlarda iş bulma imkanınız olduğunu unutmayın.

  • Personel seçmeleri nasıl yapılıyor?

    Personel seçmeleri ilk aşamada özgeçmişiniz üzerinden yapılır, daha sonra işverenin talep etmesi veya gerekli görmesi durumunda Skype veya diğer video arama programları yardımıyla elektronik ortamda yapılır.

    Bir diğer seçenek olarak, belirlenmiş tarihler de ülkenizde yapılacak personel seçmelerinde işveren ile yüz yüze yapılır.

  • Personel seçmelerini en çok ne etkiler ve İşverenler en çok nelere dikkat eder?

    Turizm sektöründe çalışacak personeller için; ilk olarak işveren dış görünüş ve giyim-kuşama ,bildiği dillere, dil seviyesi ve sektördeki deneyimlerine.

    Bu sebeple işverenin ilk olarak kontrol ettiği özgeçmişinize dahil ettiğiniz boy fotoğrafınızdır. Özgeçmişinizin gerçek bilgiler ve iyi görünümlü fotoğrafınızı içeriyor olması size iş bulma ve şansınızı arttırmada lehinize olacaktır.

  • Türkiye'de çalışmaya uygun olup olmadığımı nasıl anlarım?

    Türkiye'de çalışabilmek için en az 17 yaşını doldurmuş olmak, adli sicili bulunmamak, kronik bir hastalık taşımamak (hepatit çeşitleri, kalp rahatsızlıkları, bulaşıcı virüs taşımak, hipertansiyon ve benzeri hastalıklar).

    Yurtdışı çıkış müsaadesi olan(denizaşırı) pasaporta sahip olmak ya da kısa süre içerisinde yetkili kurumlardan alabilecek. Yerleşmek istediği pozisyon kriterleni sağlıyor olmak. Pozisyonlar ile ilgili bölüme bakınız.

  • Resmi yasal istihdam için hangi belgelere ihtiyaç var ?

    Sitemize kayıt yaptırmanız ve özgeçmiş bölmesini eksiksiz doldurmanız gerekiyor yada ülkenizdeki partner acentelerimize başvuruda bulunup özgeçmiş doldurmanız gerekmektedir. (partner bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. Daha sonraki aşamalarda istihdam edilebilmeniz için gerekebilecek evraklar:

    • Yurtdışı çıkış müsaadesi olan(denizaşırı) pasaport
    • Adres bilgileri ve ikametgah belgesi.
    • Bulunduğunuz ülkedeki makamlarca verilen adli sicil belgesi.
    • 5×6 ölçülerinde arka fonu beyaz biometrik fotograf , photoshopsuz.
    • Boy fotoğrafı beyaz fon üzerine(Tam boy ve net olarak görünüyor olmanız).
    • Eğitiminizi belgeler diploma veya sertifika.
    • Enfeksiyon Hastalıkları ve HIV Sertifikası.

  • Ek belge gerekli midir /gerekiyorsa hangileri?

    Eğer istihdamınızı kolaylaştıracak bir sertifika, eskiden çalıştığınız işverenden teşekkür mektubu, onaylı belge veya diploma. Bu tarz ek evrak sunmanız durumunda istihdam şansınızı arttırabilir veya daha kısa sürede işe alınmanızın önünü açabilirsiniz.

  • Bana ülkenizde ne konuda yardımcı olabilirsiniz?

    Biz adaylarımıza ülkelerine dönene kadar tüm konularda yardımcı oluyoruz. Adayın geldiği ülkedeki acentelerle sürekli iletişim halindeyiz. İşveren tarafından ihlal edilmesi durumunda personellerin haklarını koruyoruz; maaş ödemeleri, mesai ücretleri ve şartlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygunluğu , sosyal paket ödemeleri vb./p>

  • Hastalanmam durumunda ne yapmalıyım?

    Hastalanmanız durumunda yerel devlet kliniklerine başvurunuz. Türkiye Cumhuriyetine geldiğiniz zaman sağlık karnenizi yanınızda bulundurmanız tedavinize yardımcı olabileceğini unutmayınız.

    İşvereni hastalığınız hakkında mutlaka bilgilendiriniz. Gerekli izin ve yardımı talep ediniz. Tedaviniz uzun süreli veya yatakta tedavi gerektiriyorsa mutlaka sağlık kurumundan işverene verilmek üzere rapor talep ediniz.

  • Herhangi bir hastanede tedavi olabilir miyim?

    Hayır. Devlet hastanesine başvurmanız gerekmektedir, eğer özel hastanelerde tedavi görmek istiyorsanız tedavinizi kendiniz karşılamak zorundasınız.

  • Türkiye'de kendiniz mi bir iş bulmak istiyorsunuz?

    Türkiye 'deki resmi ve yasal işler için işe alım kesinlikle istihdam acenteleri tarafından yapılır, neden mi? Acenteler finansal sorumluluğun yanında personel seçmeleri ve resmi evrak işlemlerinde aktif rol aldıklarından işverenlere fayda sağlamaktadır. Ayrıca Türk hükümetinin işvereni çalışanları resmileştirmeye yönelik zorlamaktadır.

    Kendi başınıza yapacağınız girişimlerde giderlerinizin oldukça fazla olacağından emin olabilir, teyit edilmemiş pozisyonlar ve güvenilirliği bilinmeyen işverenler aracılığıyla uçarsanız çeşitli mağduriyetlerle karşılaşabilir, dolandırıcılara maruz kalma veya Türkiye'deki yasalarla ilgili sorun yaşama şansınızı yükseltebilirsiniz. Bu ve benzeri durumlar sınırdışı edilmenizi ve 5 yıllığına Türkiye'ye giriş yasağını tehdit ediyor.

  • Türkiye neden yabancı personel alıyor?

    Benzer bir soru - Türkiye'deki işverenlerin niçin ve neden bize ihtiyacı var (ne de olsa çalışmak isteyen birçok yerel var?)?

    Yerel halk mevsimlik işlerde çalışmak istemiyor, çünkü 6 ay çalışıp 6 ay dinlenmek pek karlı değildir. Yabancı personel ise genelde yaz sezonu için işe geliyor ve sezon sonu ülkelerine geri dönüyor olmasıdır. Ayrıca kalifiyeli ve dil biliyor olmaları tercih nedenlerindendir.

  • Yerel polise güvenebilir miyim?

    Bu Türkiye'de ki en güvenilir devlet organıdır. En ufak bir tehdit altındayken veya adresinizi bulamıyorsanız, görev halindeki polis devriyesine başvurabilirsiniz; genelde resmi araçlarla devriye atarlar.

  • 3 aylığına Türkiye'ye çalışmaya gidebilir miyim?

    Hayır. İş sözleşmesi süresi genelde nisan başlangıcı ve ekim sonu olarak belirlenir, daha doğru bir tabirle çalışma süresi resmi turizm sezonunu kapsamalıdır.

  • Sezon sonu başka bir yerde iş bulmak mümkün mü?

    Gerekli şartların sağlanması ve karşılıklı antlaşılması durumunda bu mümkün. Firmamız bu konuda size gerekli yardım ve destekleri sağlayacaktır.

  • Bir arkadaşınızla / eşinizle çalışmak ve yaşamak mümkün mü?

    Hayır. Birlikte çalışamaz ve yaşayamazsınız. Bir otelde beraber çalışabilir ama beraber yaşayamazsınız. Ama her şeyin sizin elinizde olduğunu ve bu sorunu işveren yetkilileri ile görüşüp tesis ve olanaklar doğrultusunda yardımcı olmalarını isteyebilirsiniz.

  • Personellerin sıklıkla yaptıkları hatalar nelerdir?

    Genellikle adaylar işverenin iç kurallarını ihlal etmemeye çalışırlar, ama istisnalar olabiliyor;

    yönetim veya şefin izni olmadan tatilcilere yönelik misafir büfesinden iş arkadaşlarına yiyecek vermek, bardan içecek içmek veya arkadaşlarına vermek, personel yaşam alanında alkollü içecek tüketmek, hırsızlık , kavga, kavgaya yönelik provoke , ırkçı söylem ve faliyette bulunma, iş arkadaşını küçük düşürme, şef veya yönetici tarafından verilen işi yerine getirmeme, şefiyle tartışmak, vs.

  • İş sözleşmesinin ihlali ve işçi tarafından sözleşmenin feshi halinde ne olacak?

    Personelin sözleşmeyi sezon bitiş tarihinden önce fesih etmesi veya ihlal etmesi durumunda ülkesine geri dönüş biletini kendisi karşılar, ayrıca iş sözleşmesindeki cezayı da öder.

    İşverenin iç yönetmeliğine ve kurallarını ihlaller; gerekli bir sebep olmaksızın veya izin almadan işe gelmemek, birkaç kez işe geç kalmak, iş arkadaşlarıyla tartışma ortamı yaratmak, kavgaya provoke etmek, kavga etmek, iş yerine alkol ve uyuşturucu madde sokmak veya kullanmak, karşı cinse tacizde bulunmak, hırsızlık yapmak.

  • İş vizesi aldığınız işyerinden ayrılırken başka bir yerde çalışmak mümkün müdür?

    Başka bir yerde alınmış olan vize ile çalışmak mümkün ve yasal değildir, çalışma izni sadece ilk olarak yerleştiğiniz kuruma özel alınmış bir izindir. İş sözleşmesinin sona erdiği tarihte alınmış olunan çalışma izni otomatik olarak iptal edilmektedir.

    Böylelikle sözleşme sonrası Türkiye'de kalacağınız süre ve başka bir kurum veya işletmede çalışmanızda yasal olmayacaktır.

  • Türkiye'de yeniden yasal olarak bir iş bulmak için ne yapmalıyım?

    Türkiye'de yeniden yasal olarak çalışılabilmeniz için yetkili makamlara yeniden evrak sunmanız gerekmektedir, bu süreçte size gereken desteği sunmaktan mutluluk duyarız.

    Bizimle iletişime geçebilirsiniz.

  • Türkiye'de yasal olarak kalmak için ne yapılması gerekiyor?

    Türkiye'de yasal olarak kalmak için oturma izni almanız ve gerekli belgeleri hazırlamanız gerekir.

    Bunu yapmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz , oturma izni almanıza ve ülkemizde yasal olarak kalmanıza yardımcı olacağız.

  • Ev sahibi ülkenin yasalarına aykırı hareket edersem ne olur?

    Çalışacağınız ülkenin yasalarına aykırı bir eylemde bulunmanız (soğuk silahların kullanıldığı sert bir mücadeleye katılmak, vb., Uyuşturucu almak veya satmak vb.) durumunda Uluslararası veya yerel bir mahkeme tarafından mahkum edilebilirsiniz.

    Bu durumda, tüm süreç ikamet ettiğiniz ülkenin konsolosluğunun ve kişisel avukatınızın kontrolü altında olmalıdır. Süreçteki tüm masraflar size aittir.

  • Cevap Bulamadınız mı?

    Bizimle İletişime Geçin